Веселин Дремджиев: Дневният новинарски ред на обществото е сбъркан

2
Според журналиста причината е в темите, на които робуват медиите у нас
Според журналиста причината е в темите, на които робуват медиите у нас Снимка: Дарик Радио

Според журналиста причината е в темите, на които робуват медиите у нас

Отговорът на неудобните въпроси около "Чаталджа", "Боташ", "Бистришките тигри" е тест както за журналистите, така и за политиците в момента, коментира Дремджиев. В момента ние медиите и обществото нямаме изисквания към онези, които сме избрали да правят важните неща, каза журналистът и водещ на предаването „Денят“ по TV1.

„Говорим ли за абортите, водата, пластмасите, хазарта, телекомите, таксите на банките, които постоянно се увеличават. Ок, няма да се прави конституционната реформа, но обясняваме ли какъв е смисълът на това, обясняваме ли как конституционната реформа е свързана с убийството на нотариуса? Че е превзета цялата съдебна система, включително с ДАНС и не знам колко още служби?“.

Според Дремджиев дневният новинарски ред на обществото е сбъркан, най-малко заради темите, на които робува журналистиката. "Хазартът дава издръжката на нюзрума на големите медии. Има много сериозни проблеми в журналистиката, които са извън нас", цитиран от Дарик Радио .

Това, което става в Народното събрание, е контролирано отговаряне на журналистически въпроси. Отговорът на неудобните въпроси около "Чаталджа", "Боташ", "Бистришките тигри" и т.н. е тест както за журналистите, така и за политиците в момента, коментира още Веселин Дремджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Георги
    И кой го казва? Агент "Богдан" от шести отдел на ДС. Който през комунизма е правил доноси срещу колегите си. Този който по време на така наречената "пандемия" казваше че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се ВАКСИНИРАМЕ. БОКЛУК!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари