Вероника Димитрова: Мартин Божанов и Велимир Атанасов присъстваха на коледно тържество на прокуратурата

0
Прокурорката добави, че не е била уведомена, че те ще присъстват
Прокурорката добави, че не е била уведомена, че те ще присъстват Снимка: БГНЕС

То се е състояло в Банско през 2021 г.

По време на изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП) заяви, че Мартин Божанов и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Данни за присъствието на Божанов на тържеството излязоха при предходни изслушвания на служители от СРП.

Тя добави, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях.

Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, посочи тя, предаде БТА.

Десетимата изслушани прокурори днес, които са присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов, а повечето са разбрали за това кой е той след убийството му.

Припомняме ви, че Мартин Божанов - Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    daskal
    Да попитат сервитьорите, те със сигурност знаят кой и защо ги е поканил.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари