Вероника дари живот на сина си, но сега се бори за нейния собствен

1
Дарете живот на една майка
Дарете живот на една майка

Трогатален зов за помощ отправя мъж за своята съпруга, която след много перипетии е дарила живот на детето си, а сега се бори за нейния собствен.

Вероника е с един бъбрек по рождение, който се е влошил след бременността и сега се налага да бъде трансплантиран.

Ето обръщението на съпруга към хората, които искат да помогнат майката да живее нормално и да се радва на своя син:

"Животът често поставя препятствия, които трябва да преодолеем. И понеже “една птичка пролет не прави” искам да се обърна към вас с желание и надежда да помогнете.

Помогнете на една невероятна жена и майка - моята съпруга Вероника. С нея вече минахме през голямо изпитание, родители сме на недоносено детенце. Поради влошена бъбречна функция и развитие на прееклампсия, се наложи раждане в едва 28 гестационна седмица, което е началото на седмия месец. Марти се роди 700 грама и първите си 6 месеца прекара в болницата. И както знаете - “ крушата не пада по-далеч от дървото”, той е с ОЩЕ по-силен характер от нас и и успя да се пребори за живота си. Скоро ще навърши 3 годинки и се радва на детството си.

Сега Вероника трябва да се пребори и за собствения си живот. По рождение е с един бъбрек, който след бременността се влоши и се налага да бъде трансплантиран. Състоянието ѝ се влошава с всеки изминал ден- креатининът ѝ е над 600 / при норма 100 /. Единственият вариант за нея е животоспасяваща бъбречна трансплантация!

Операцията трябва да се извърши в средата на август месец 2019 година, в Турция. Донор ще бъде собствената ѝ майка - майка, която някога ѝ е дарила живот, днес се налага да го направи отново. В противен случай Вероника ще трябва да започне поддържаща живота хемодиализа, която е много болезнена и силно увреждаща органите. Вярваме, че необходимите средства ще се съберат преди средата на август. Така Вероника ще може да бъде отново пълноценна майка и да се грижи за своето малко слънчице, което има нужда от нея!

Всяко споделяне на кампанията и всяка помощ са много важни и ценни.

Благодарни и признателни сме на всеки, който ще застане до нас и ще подкрепи Вероника в тази битка."

Всеки, който желае и има възможност да дари средства, може да го направи в HelpKarma - Дарете живот на една майка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари