Венцислав Венев: В Българския туристически съюз е имало значителни злоупотреби със скрити приватизации

0
"Имало е умисъл и организираност, а размерите са големи", каза новият председател на Българския туристически съюз
"Имало е умисъл и организираност, а размерите са големи.
"Имало е умисъл и организираност, а размерите са големи", каза новият председател на Българския туристически съюз Видео: NOVA NEWS

По думите му е имало умисъл и организираност, а размерите са големи

"Има значителни злоупотреби. Тепърва ще се правя ревизия. Става дума за скрити приватизации". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS новият председател на Българския туристически съюз Венцислав Венев.

Според него в БТС има неясна процедура при договорите за наем. "Имало е умисъл и организираност, а размерите са големи. Няма финансиране от държавата, тъй като няма лицензирана организация за социален туризъм", разкри той.

По думите му проблемите в Съюза са изключително много. "Стопанисваме над 230 обекта, хижи, пещери и други туристически обекти. След стопанисване от 10 години дружество си вади нотариален акт, а след това БТС се чуди как да си го върне. Прави се ремонт, който не е упоменат, а когато Съюзът иска да си върне собствеността, наемалите искат сумата за ремонта, за да го върнат. На всички, които са правили такива сделки, ще бъде потърсена отговорност", сподели той.

И допълни, че БСТ има образователна функция и прави най-големите патриотични прояви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари