Атанасов за казуса „Хемус“: Действията на прокуратурата целят дестабилизиране на ГДБОП

0
Той заподозря и симбиоза между прокуратурата и бившето правителство на Борисов
Той заподозря и симбиоза между прокуратурата и бившето правителство на Борисов Снимка: bTV

Той изрази съмнения в симбиоза между миналото правителство и държавното обвинение

Струва ми се, че казусът с обвинения в оказване на натиск от страна на директор на ГДБОП е умишлен подход за дестабилизиране на дирекцията.“ Това коментира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, който от вчера е и шеф на комисията по вътрешна сигурност в НС пред  bTV

По-рано днес повдигнаха обвинение на директора на ГДБОП Калин Стоянов. Софийската районна прокуратура го обвини в опит да склони прокурор да наруши служебните си задължения по производството за аферата "Хемус".

Според Атанасов работата на оперативните служби е да разкриват престъпленията, да създават ситуация, при която да могат да бъдат събрани доказателства за разкриване на схеми.

"Виждам МВР и ГДБОП, че са положили усилия да разкрият схемата за източените милиони по казуса с „Хемус“, и вместо да работят заедно с прокуратурата в един момент тя пресича работата на ГДБОП", каза още Атанасов.

Той заподозря и симбиоза между прокуратурата и бившето правителство на Борисов.

"Прокуратурата неглижира публични факти относно корупционни схеми по високите етажи на властта и това показва симбиоза с миналото правителство", коментира съпредседателят на ДБ.

По думите му тепърва ще има развитие по случая с „Хемус“.

„Едно от нещата, които ще предложа на първото заседание на вътрешната комисията, е да изясним този въпрос и да дадем публичност на фактите, за да е наясно обществото“, обясни още той.

Атанасов засегна и темата с агенти на бившата Държавна сигурност.

Ще настояваме в изпълнителната власт да няма агенти на бившата ДС. Ще сме последователни докрай и особено във външната политика. Има млади хора 40 до 50-годишни с опит в дипломацията. Те трябва да имат шанс да представляват България и да не се връщаме 30 години назад“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари