Събев: 58 милиона лева от проекти са отишли за неправомерно раздаване на заплати в НКЖИ

0
„Със сигурност всичко ще бъде открито и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил интересите на държавата“, заяви Николай Събев
„Със сигурност всичко ще бъде открито и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил интересите на държавата“, заяви Николай Събев Снимка: БГНЕС / Архив

"За неправомерно раздаване на заплати в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) са използвани 

Това каза пред журналисти днес в Нова Загора министърът на транспорта Николай Събев, който участва в обществено обсъждане по повод съдбата на над 100-годишната сграда на железопътната гара, предаде БТА. 

По думите му това е сред фрапиращите нарушения, открити в проверка на транспортното министерство по отношение на изпълнението на проекти с европейско финансиране. "Голям процент от проектите няма да бъдат завършени в срок, има забавени отсечки, много неизпълнени ангажименти", каза министър Събев.

Той добави, че проверката е започнала на 13 декември миналата година, но проверяващите срещат трудности, защото „хората не са много услужливи като дават информация“. Нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушения ще бъдат оповестени публично. „Със сигурност всичко ще бъде открито и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил интересите на държавата“, каза Николай Събев.

Министърът ще посети по-късно днес и Стара Загора, където по думите му има драстично забавяне в сроковете при изграждането на новата железопътна гара. Той допълни, че обектът е трябвало да бъде открит на 13 май, но това вероятно ще стане през юли, като изпълнителят ще трябва да плати 500 000 лева неустойка за забавянето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари