Венци Мицов: Чувствам се добре, въпреки че имам двустранна пневмония с 25% покритие

1
Надявам се следващата седмица да ме изпишат за домашно лечение, добавя музикантът
Надявам се следващата седмица да ме изпишат за домашно лечение, добавя музикантът

"Възстановявам се и битката с COVID-19 върви добре".

Това заяви в „Тази неделя“ по bTV музикантът Венци Мицов, който е хоспитализиран с коронавирусна инфекция в Александровска болница. Той изказа искрени благодарности към медиците за всеотдайните им грижи и добави, че без тях лечението е щяло да бъде доста по-трудно.

Преди дни музикантът сам се определи на Марко Тотев, защото се ваксинира, но няколко дни по-късно проявява симптоми и се оказва с положителен тест.

Сатурацията ми вече е почти като на здрав човек. Надявам се следващата седмица да ме изпишат за домашно лечение. Чувствам се добре, на фона, че имам двустранна пневмония с 25% покритие“, каза Мицов.

Той посочи, че все още не може да си отговори на въпроса къде се е заразил. Музикантът разказа, че на 20 февруари се е ваксинирал срещу COVID-19 по време на „зелен коридор“. Добави, че е получил стандартните странични ефекти – температура и отпадналост.

Един ден, втори ден…и на четвъртия ден започнах да усещам, че нещо не е наред. Направих си PCR и се оказа положителен, а след това историята е ясна. Обсъждайки го с лекарите тук – не може да се каже със сигурност, че съм се заразил на 20-ти, може да се е случило на 14-ти или 15-ти, защото има инкубационен период“, посочи Мицов.

Според него обаче се е заразил на опашката, докато е чакал доза от препарата. По думите му в неговия случай ваксината не е оказала никакво влияние. „Ще се радвам на антителата, които ще остави COVID-а в мен“, добави музикантът с ирония.

Той призова хората да се пазят и да поддържат духа си бодър, за да се справят с болестта, ако евентуално се срещнат с нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Къде работите?
- Никъде...
- А какво правите?
- Нищо...
- Чудна професия имате.
- Така е, ама конкуренцията е жестока.

Харесай Дунавмост във Фейсбук