Георги Ганев: В бюджета не е заложена продажба на държавна земя

0
При вето на закона за бюджета от страна на президента, то ще бъде отхвърлено, посочи депутатът от ПП-ДБ
При вето на закона за бюджета от страна на президента, то ще бъде отхвърлено, посочи депутатът от ПП-ДБ Снимка: БНТ

При вето на закона за бюджета от страна на президента, то ще бъде отхвърлено, посочи депутатът от ПП-ДБ

Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не пречи за влизането на България в нея. Това каза в "Панорама" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Георги Ганев.

"На този етап не в бюджета и не в държавния дълг, изобщо в публичните финанси е въпросът. Въпросът е дали нашата инфлация ще се снижи достатъчно по-бързо от тази в ЕС, за да може да изпълняваме критерия към средата на следващата година", посочи той.

Инфлацията е парично явление, не фискално, т.е. фискалните баланс и фискалните харчове не ѝ влияят, единствено могат да повлияят косвено, ако по някакъв начин увеличават паричната маса в сравнение с различен бюджет, поясни икономистът.

На въпроса дали в бюджета е заложена продажба на държавна земя, Георги Ганев беше категоричен, че няма и не е имало такава.

При вето на закона за бюджета от страна на президента, то ще бъде отхвърлено веднага след Нова година, но истински засегнати от такова отлагане ще са всички български общини, които могат да изготвят бюджетите си само след влизане в сила на държавния, посочи още депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    112
    Продажбата на земя е фалшива новина от Късопишков и веднага се поде от петоколонниците ,като символ !
  • -3
    1
    Indianec v BG
    Този е на такава хранилка от посолствоТо, че ако му наредят, може дори да заяви, че майка му е травестит. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари