Великобритания спира „Златните визи”

0
Промяната влиза в сила в полунощ на 7 декември
Промяната влиза в сила в полунощ на 7 декември Снимка: Капитал

Великобритания спира програмата Tier 1, която дава възможност на чуждестранни граждани, чрез инвестиции в недвижими имоти, да пребивават дългосрочно на Острова и да кандидатстват за гражданство една година след направената инвестиция в размер минимум на 2.61 млн. EUR.

Промяната влиза в сила в полунощ на 7 декември, пише Факти.бг. 

Основната причина за предприемането на подобна мярка от властите е борбата с прането на пари и организираната престъпност. Очаква се новите закони да изискват от инвеститорите пълна отчетност на техните активи, а също така изключват държавните облигации от списъка с възможности за получаване на „Златна виза”. Програмата е спряна от действие, докато не влязат в сила законовите изменения. Очаква се те да бъдат приети през 2019 г.

„Не търпим тези, които не играят по нашите правила и търсят начини да заобиколят системата. Новите мерки ще са в помощ на истинските инвеститори, които искат да поддържат британската икономика и могат да спечелят от местната имиграционна система”, каза Карълайн Ноукс, министър по имиграционните въпроси.

Програмата Tier 1 даваше възможност на инвеститори, които вложат поне 2 млн. паунда, да получат британско гражданство. Тя беше отворена за кандидати извън европейското икономическо пространство и Швейцария. Очаква се в най-голяма степен промяната да засегне руските бизнесмени. За тях Великобритания е особено популярна дестинация за покупка на скъпи имоти, чрез които съхраняват състоянието си и дават качествено образование на децата си.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари