Великобритания приема само имигранти с осигурена работа

0
Това би било връщане към "първоначалния принцип" на свободно движение в ЕС
Това би било връщане към "първоначалния принцип" на свободно движение в ЕС

Свободното движение на ЕС би трябвало да означава "свободата да се преминава от една работа на друга", а не да се търси работа или обезщетения, заяви министърът на вътрешните работи на Велкобритания Тереза Мей.

Това би било връщане към "първоначалния принцип" на свободно движение в ЕС, пише тя в Sunday Times.

"Ние трябва да вземем някои важни решения въпреки силните интереси и да възстановим първоначалния принцип", добави тя.

През последните месеци много британски компания критикуваха антиимиграционните политика на правителството. Според тях подобни политики ще им попречат в наемането на служители.

Мей разкритикува Европа заради нейната система без граници, която е допринесла за миграционната криза.

Мей заяви, че принципът на свободно движение в ЕС е позволил на безработни граждани да се придвижват от една в друга страна в търсене на работа и на социални помощи, което поставя под напрежение обществените услуги и инфраструктурата на страните.

Мей добави, че събитията през това лято, през което стотици хиляди мигранти и бежанци рискуват живота си, за да стигнат в Европа, трябва да са сигнал за събуждане за европейските лидери.

"Намаляването на нетната миграция в ЕС (разликата между напусналите съюза и пристигналите) няма да подкопае принципа на свободното движение", посочва Мей.

"Първоначално свободата на движение за първи път означаваше свобода да отидеш на дадено работно място, а не свобода да преминеш границата в търсене на работа или на помощи", припомни Мей.

"Миналата година четирима от нашите 10 европейски мигранти, тоест 63 000 души, дойдоха тук, без да имат каквато и да оферта за работа", припомни тя.

По-рано тази седмица британската статистическа служба обяви, че нетната миграция във Великобритания за 12 месеца е достигнала исторически рекорд от близо 330 000 души.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари