Великобритания отрече Русия да е стреляла по неин кораб в Черно море

1
ТАСС публикува данни, че британският военен аташе в Москва е извикан в министерството на отбраната заради инцидента
ТАСС публикува данни, че британският военен аташе в Москва е извикан в министерството на отбраната заради инцидента Снимка: Reuters

Великобритания отрече информациите, че руският флот е произвел предупредителни изстрели срещу неин плавателен съд в Черно море

По-рано през деня руски медии съобщиха, че по британския HMS Defender е стреляно, след като той е навлязъл на 3 км. в руската акватория в близост до незаконно анексираният полуостров Крим, пише Свободна Европа.

„По наша информация руснаците са провеждали военна стрелба в Черно море и са уведомили за дейността си. Няма изстрели, които да са били насочени срещу HMS Defener и отричаме твърдението, че на пътя му са били пуснати бомби“, съобщиха от британското военно министерство.

ТАСС публикува данни, че британският военен аташе в Москва е извикан в министерството на отбраната заради инцидента, след като британският съд е навлязъл в територията, която Русия смята за своя. От руската медия твърдят, че заради това по кораба е било стреляно, а на пътя му са пуснати бомби от прелитащ самолет.

И двете страни съобщават, че след събитието няма жертви или ранени.

Русия нелегално анексира Крим през март 2014 г. като първо изпрати армейски части, а по-късно организира референдум, който повече от 100 държави по света смятат за нелегитимен. Това се случи след като проруският президент на Украйна Виктор Янукович беше свален от протести.

Оттогава Москва подкрепя сепаратистите в източните региони Донецк и Луганск. Конфликтът между тях и украинските въоръжени сили взе повече от 13 000 жертви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари