Великобритания казва последно сбогом на сър Том Мур

0
Ветеранът от Втората световна война се превърна в национален герой на Обединеното Кралство, след като събра над 32 милиона британски лири в полза на Националната здравна служба
Ветеранът от Втората световна война се превърна в национален герой на Обединеното Кралство, след като събра над 32 милиона британски лири в полза на Националната здравна служба Снимка: БТА

Днес Великобритания изпраща 100-годишния ветеран сър Том Мур в последния му път 

Мъжът, който се превърна в национален герой, почина на 2 февруари. Погребението му ще бъде в тесен семеен кръг заради мерките в страната, информира NOVA.

Шестима членове на Йоркширския полк пренесоха ковчега на ветерана от Втората световна война, покрит със знамето на Обединеното кралство, в крематориума в Бедфорд. Върху ковчега бяха поставени медалите на мъжа от войната, както и почетния му знак за рицарство.

В памет на сър Том Мур бяха изстреляни три залпа, а военен самолет изпълни полет в небето.

През април миналата година капитан Том Мур се превърна в национален герой и вдъхновение за британците, след като по повод стотния си рожден ден реши да събере скромните 1000 британски лири за медиците на първа линия срещу COVID-19, но вместо това събра над 32 милиона британски лири в полза на Националната здравна служба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари