Призоваха британците да търсят спешна помощ само в краен случай

2
Броят на хората, чакали две или повече години, за да получат лечение, през юни е възлизал на около 6700
Броят на хората, чакали две или повече години, за да получат лечение, през юни е възлизал на около 6700

Броят на хората, чакали две или повече години, за да получат лечение, през юни е възлизал на около 6700

На фона на покачващите се разходи за живот във Великобритания ръководителят на Националната здравна служба (НСЗ) призова болниците да проведат кампании, с които да помогнат за "минимизиране" на натиска върху отделенията за спешна помощ през зимата, предаде ДПА.

Изпълнителният директор на НСЗ Аманда Причард заявява в писмо до ръководителите на здравните служби, че тази година планирането на зимния период е започнало по-рано от обичайното, "с оглед на това, че натискът върху НСЗ ще бъде значителен, особено в сферата на спешната помощ".

Вестник "Дейли телеграф" съобщава, че се очаква по-късно тази година да бъде подновена кампанията "Помогнете ни да ви помогнем", която ще призове гражданите да използват спешния телефон 999 и службите за спешна помощ само в краен случай.

Миналата година НСЗ използва телевизионни реклами, постове в социалните мрежи и билбордове, за да насърчи хората да използват онлайн услугата "111" за спешни случаи, които не са животозастрашаващи, вместо да се обаждат на "Бърза помощ".

В момента НСЗ изостава сериозно в работата си, като броят на хората, чакали две или повече години, за да получат лечение, през юни е възлизал на около 6700. Съществена роля за тази негативна тенденция изигра и пандемията от коронавирус, отбелязва ДПА.

Конфедерацията на здравните служби изпрати вчера писмо до министрите, в което предупреждава, че заради нарастващите разходи за живот през зимата хората ще да трябва да избират между това дали да плащат за храна или за отопление на домовете си.

Ръководителите на здравните служби заявяват, че са обезпокоени от факта, че широкоразпространената енергийна бедност ще увеличи и без това големия брой от около 10 000 смъртни случаи годишно, свързани със студа в жилищата. Това на свой ред ще увеличи и натиска върху вече претоварената система на здравеопазването, предупреждава съсловната организация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    colibri
    Странни призиви от здравните власти на Британия-да търсят помощ само в "краен случай", самостоятелни зъболекарски дейности?! Интересна е и информацията за 10 000 смъртни случаи, вследствие на невъзможноста да отопляваш жилището си- информация от Националната здравна служба. Струва ми се, че "великата" някога империя ще "види -"Залезът на боговете".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари