Великденска изложба в Русенската художествена галерия

0

Кметът Пламен Стоилов откри Великденска изложба в Русенската художествена галерия. Организатор на събитието е "Дунавска задруга на народните художествени занаяти" – Русе. На официалното откриване присъства и директорът на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова.

Кметът засвидетелства своето уважение към гилдията на майсторите и сподели, че Русе се радва на уникални майстори на родните занаяти, които създават невероятни неща. Той увери организаторите, че в негово лице и в лицето на Общината винаги ще имат пълна подкрепа и желае все по-често да вижда изложения, където те да представят своите произведения. „Тези уникални творби, подредени в тази зала са изключително важни за нашата програма „Да възродим Русе“. Те са пламък в цялата система, която гради свободният дух на Русе. Щастлив съм, че благодарение на вас и тези уникати, изработени от вашите ръце, предавате историята от поколение на поколение“, допълни още г-н Стоилов.

В изложбената зала на ул. „Борисова“ 39 са подредени произведения на 17 майстори, членове на „Дунавска задруга“, представящи различни занаяти. За всеки автор има отделено кътче, за да представи своите произведения. Изложбата включва предмети от ковано желязо, дърворезба,  художествена керамика, дървостругарство, медникарство, художествена обработка на кожа, бродиране и други художествени занаяти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари