Архитектурна изложба в Русе

0

Днес във фоайето на Доходно здание кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри архитектурна изложба, организирана от Камара на архитектите в България и Регионална колегия – Русе.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков и главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска.

В своето обръщение към присъстващите на откриването на изложбата, кметът Пламен Стоилов поздрави организаторите с подетата инициатива и заяви, че подобни събития са повод за гордост за града. „Желая Ви много успешни инициативи, олицетворяващи развитието на град Русе като център, насочен към науката и изкуството“ – каза още русенският градоначалник.

Основен принос за реализацията на архитектурната изложба имат арх. Мария Стефанова – Костадинова – председател на Регионална колегия на Камара на архитектите в България, както и арх. Златина Йорданова – председател на Съюз на архитектите в България – дружество Русе.

Изложбата показва работата на колегията през последните 5 години, както и това, което е проектирано и реализирано върху частни и общински обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари