Вече може да се разхождаме на Текето

8
Въвеждат се промени в посещението на крайградските паркове
Въвеждат се промени в посещението на крайградските паркове

Въвеждат се промени в посещението на крайградските паркове

Позволява се посещението на природни паркове, национални паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Русе, включително Лесопарк Липник. Това става възможно след промяна в заповед на кмета Пенчо Милков.

Новият документ е във връзка с издадена заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев № РД-01-248/01.05.2020 г.

Разходките на посочените места да се осъществяват по маркирани екопътеки или асфалтирани алеи / пътни платна, при изпълнение на мерките за противоепидемична защита в границите на зоната. Сред тях са: спазването на дистанция от 2,5 метра от членовете на друго семейство или лице; движението да се осъществява плътно вдясно на алеята/ платното; да се избягва докосването на повърхности – паметници, дървета, кошчета, пейки, както и сядането в тревните площи или на пейки; да не се допуска събиране на деца и възрастни от различни семейства в групи.

В допълнение кметът Пенчо Милков възлага на кметовете на населени места да създадат организация на територията на ръководените от тях селища по изпълнението на заповедта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари