Пенчо Милков забранява влизането с лодки в езерото на Текето

4
Заповед на кмета на Русе
Заповед на кмета на Русе

Дейностите по осигуряването на безопасна среда за гражданите в крайградските зони за отдих продължават

Третирания срещу насекоми и паразити, както и засилен контрол срещу бракониерството, са част от мерките на Община Русе, целящи пълноценната почивка на русенци през летния сезон.

През изминалата седмица срещу комари и кърлежи се пръска както в Русе и кварталите „Средна кула“, „Долапите“ и „Образцов чифлик“ и с.о. „ДЗС“, така и във всички прилежащи населени места, част от Общината.

Заповед на кмета Пенчо Милков цели осигуряване на безопасността на посетителите на лесопарка „Липник“ и забранява влизането с лодки в езерото. За спазването на разпоредбите ще следят служителите от СЗ КООРС, които заедно с представители на ОП „Спортни имоти“ и спортните клубове са единствените, за които забраната за навлизане с лодки в езерото, не важи.

Текстът забранява още улова на маломерна риба, както и този чрез използване на двойни и тройни куки, мрежи и специализирани уреди за риболов, с изключение на рибарски пръчки. Резултати от съвместната работа на Изпълнителната агенция за риболов и аквакултури с управата на Община Русе вече са факт. През изминалите няколко дни са съставени няколко акта за извършване на бракониерски риболов на езерото.

Пълният текст на заповедта на кмета Пенчо Милков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари