Вдигнаха рязко цените на градския транспорт и такситата в Истанбул

0
Таксата за електронен билет за градския транспорт се увеличава на 15 лири
Таксата за електронен билет за градския транспорт се увеличава на 15 лири

Таксата за електронен билет за градския транспорт се увеличава на 15 лири

Цените за пътуване с градския транспорт и таксита в Истанбул днес бяха увеличени с над 50 процента, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА.

На заседание на Координационния център за транспорта в Истанбул (UKOME) бе решено цените на билетите за градския транспорт да бъдат увеличени 51,52 процента.

На заседанието бе обсъдено и прието с мнозинство предложението за увеличение на тарифите за цените за билетите не само за обществения транспорт и за такситата, но и за превозите на ученици с училищни бусове и на служители до работните им места.

Таксата за електронен билет за градския транспорт се увеличава от 9,90 турски лири на 15 лири, ученическият електронен билет поскъпва от 4,83 лири на 7,32 лири, учителският електронен билет се увеличава от 7,09 лири на 10,74 лири.

Вдигат се и цените за абонаментните карти за градския транспорт.

Началната такса на такситата става 19,17 лири (от 12,65 лири), таксата за километър изминато разстояние се увеличава от 8,51 лири на 13,75 лири.

Шофьорите на таксита са против увеличенията на тарифите. В знак на протест представители на таксиметровите шофьори напуснаха залата, в която се състоеше заседанието на Координационния център за транспорта в Истанбул, информира ТРТ-Хабер.

Увеличават се и тарифите за пътувания с метробусите, както и по линията Мармарай.

Цените за пътуване с обществения транспорт в Истанбул бяха увеличени, след като наскоро и цените за градския транспорт в столицата Анкара скочиха с 50 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари