Вдигат запора върху част от колекцията на Васил Божков

0
Бизнесменът е под домашен арест
Бизнесменът е под домашен арест Видео: NOVA

Бизнесменът е под домашен арест

Съдът отмени запора върху част от колекцията на Васил Божков на стойност над 20 милиона лева. Решението идва след жалба от страна на бизнесмена, като сега от Приходната агенция трябва да покрият разходите по делото. Става въпрос за 15 движими паметника на културата, но кои са те и дали трябва да му бъдат върнати – не става ясно, предава NOVA.

През септември от НАП сами вдигнаха запори и за близо 50 млн. лева, наложени на фирми на бизнесмена. Срещу Божков има няколко дела и обвинения, само едно от които е свързано с неговата колекция. По него първоначално му беше определена гаранция от 1,5 млн. лева, която впоследствие беше намалена на 500 000 лв. След като отказа да я плати, Божков се сдоби с мярка за неотклонение "домашен арест", която изпълнява в имот на улица „Московска”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Българин
    А кой е шеф на НАП ? Любовникът на ококорената ПеПеруга, културягата Спецов. Онзи същият с фалшивата фирмичка и задълженията към хазната от над един милион лева.
  • 3
    2
    държава на гангстерите
    Божков е направил огромна грешка да държи такава ценна колекции от исторически артефакти на територията на булгаристан при такива нагли мафиоти, кардци, измамници и гангстери като измамника Киро-парапета, ококорения педал, боко-крадливата свиня от Банкя, прасето Пеевски... ако колекцията на Божков беше на територията на друга държава тези крадливи мърши, чрез бухалката им НАП нямаше да могат да докопат тези ценни исторически предмети... СЪВЕТ ако имате нещо ценно не го дръжте на територията на бг
  • 4
    1
    ГражданинЪ
    Разбрахте се на софрата с Бойко и Делян ага, а Васко? Малка, аферим...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари