Възстановиха резервния захранващ електропровод на АЕЦ "Запорожие"

2
Така вече се предоставя външно електрозахранване, от което централата се нуждае, за да охлажда реакторите си
Така вече се предоставя външно електрозахранване, от което централата се нуждае, за да охлажда реакторите си Снимка: EPA/БГНЕС

Така вече се предоставя външно електрозахранване, от което централата се нуждае, за да охлажда реакторите си

Резервният захранващ електропровод на превзетата от Русия украинска АЕЦ "Запорожие" е бил възстановен и вече предоставя външното електрозахранване, от което тя се нуждае, за да охлажда реакторите си, предаде Ройтерс, позовавайки се на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), предава БТА.

"След вчерашното възстановяване на електропровода… операторът на Запорожката АЕЦ тази сутрин спря последният работещ реактор, който през последната седмица предоставяше електрозахранването, от което централата се нуждаеше, след като беше изключена от мрежата", каза МААЕ в свое съобщение в "Туитър". "Тази електроенергия сега може да бъде доставяна по мрежата", добави агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари