Възстановиха моста между Мартен и Сандрово

1
Мостът беше опасен за преминаване на превозни средства
Мостът беше опасен за преминаване на превозни средства Видео: Русе Медиа

Мостът беше опасен за преминаване на превозни средства

Поройни дъждове преди година компрометираха моста, който свързва Мартен и Сандрово. Той стана опасен за преминаване на превозни средства, а кметът на Мартен Димо Тонев обясни, че съоръжението е изключително важно най-вече за земеделските производители, за да преминават с техниката си да обработват площите. Тогава кметът на Русе Пенчо Милков се ангажира да се отпуснат средства от бюджета на общината, за да се извърши ремонт, а обещанието вече е изпълнено.

Мостът е над канал, който служи да поеме и да отведе водни маси от село Николово при евентуално изпускане на язовира там. В това съоръжение има още два потока, които са заустени по трасето му. Компрометираната част на моста бе тази, в която е вградена предпазната мантинела. Цялата странична конструкция се беше отлепила от основния път и бе опасна. Водата от пороите бе изкъртила бетонните блокове и елементи, информира Русе Медиа.

Днес ремонтните дейности по моста вече са на финалната права, видя Русе Медиа. Преди около три седмици е започнала дейността по премахването на повредените елементи, изграждането на кофражи , изливането на бетон и поставянето на мантинели. Съоръжението е готово на около 90 процента и остава единствено да се положи асфалтовото покритие. От Община Русе съобщиха, че стойността на инвестицията по текущия ремонт възлиза на около 45 000 лв. с ДДС и с полагането на асфалта няма да надхвърли тази сума.

От общината коментираха, че ОП „Комунални дейности“ е извършило текущ ремонт и на мостовото съоръжение, свързващо кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Стойността на ремонтните дейности е около 15 000 лв. и там проблемът е бил отново с водосбора, където водата от две улици се е насочвала към моста и е подкопавала основите. Възстановена е и част от пътното платно.

Очаква се ремонтът на моста между Мартен и Сандрово да приключи до края на месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Редно беше
    Редно е отвора на тръбата да е по голям.Изчистете канала и брега около него Третирайте със хербецид.Обърнете внимание на канала в с.Мечка.Който го е чистил преди си е оставил ръцете.Третирайте с хербецид.Оправете го по цялото трасе до р.Дунав.Дървета,клони и т.н. Създайте условия да поема количества и да няма пречка отока на водата по пътя си към Дунав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари