Възстановено е електрозахранването във всички населени места в Русенско

2
По-рано през деня поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе останаха без ток
По-рано през деня поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе останаха без ток Снимка: БГНЕС/архив

По последни данни към момента няма населени места от област Русе, които да са без електрозахранване

Екипите на „Електроразпределение Север“ през целия ден работиха по отстраняването на авариите, свързани с електроподаването.

По-рано през деня поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе останаха без ток. Пет от тях бяха в община Сливо поле. Ставаше дума за селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско пък населените места останали на тъмно бяха Стърмен и Ботров, като през изминалата нощ проблеми с електрозахранване е имало също в Дряновец и Бистренци. Също така село Кацелово, намиращо се в община Две могили беше без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово. За кратко без ток са били останали жителите на Долна Студена и Белцов.

Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 61 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са опесъчили и почистили от снега от републиканската пътна мрежа, а през деня над 30 са били на терен. Тежка техника продължава да почиства и обработва пътищата срещу обледяване.

Към момента няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари