Възраждат първия плаж на река Янтра

3
Група ентусиасти са се заели да върнат старата му слава
Група ентусиасти са се заели да върнат старата му слава Видео: NOVA

Възраждат първия плаж на река Янтра във Велико Търново.

Той е изграден преди близо 100 години на ул. „Крайречна” в старопрестолната столица, а днес пустее. Група ентусиасти обаче са се заели да върнат старата му слава.

Идеята е на мястото да има лодки и водни колела. „Доста хора се обединихме около каузата, че искаме да помагаме и да работим за това нашата градска среда да има хубав вид. Плажът е едно от тези места”, обясни един от инициаторите Гергана Нойкова, предава NOVA.

Тя посочи, че първата стъпка вече е направена и само преди няколко дни доброволци са се събрали, за да облагородят средата около реката. „Община Велико Търново обеща да ни помогне да поддържаме мястото и да се докара още пясък”, уточни инициаторът.

Нойкова обясни, че мястото е прекрасно за събиране на тен. За водата посочи, че е доста чиста. По думите ѝ много търновци ще искат да се възползват от плажа до реката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Непознат
    Това е чудесно ,но жалко за Ресенци няма как да върнат конския плаж Направиха Пустеещ бетон
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари