"Възраждане": Срокът за приемане на решение за референдум е 7 юли

0
Това заяви депутатът Деян Николов
Това заяви депутатът Деян Николов Снимка: ПП "Възраждане"

Това заяви депутатът Деян Николов

Правителството с остри реакции срещу "Възраждане", от партията с критики заради бавенето на решението за референдума за въвеждането на еврото.

"Остава една седмица докато българския парламент, управляващата коалиция е напът да наруши закона, до 7 юли е срокът за приемане на решение за референдум. Тримесечният срок от внасянето на документите изтича на 7 юли", подчерта депутатът от "Възраждане" Деян Николов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му депутати от първите две партии не влизат умишлено на заседания на комисии с цел да саботират процеса.

"Другата седмица ще има гласуване, може да гласуват "против", ако това случи, отиваме в КС, който ще трябва да се изкаже за референдума, това може би ще отнеме 1-2 месеца", уточни депутатът.

Николов заяви, че "Възраждане" могат да организират протести и "със законови средства" да се борят за референдума за еврото. Обвиненията на правителството за подстрекателство към бунтове, той определи като "новата стратегия на американския посланик да ни изкарат толкова черни".

Относно проекта на бюджет народният представител каза: "Асен Василев сложи розови очила, представи стария бюджет по нов начин, залага мерки, част от тях са резонни, част пожелателни, не е ясно дали ще доведат до по-високи приходи."

По думите му има скрити рискове в някои сектори като енергетиката, където ако се вземе 100% от печалбата на държавните дружества "рискуваме да ги направи по-малко конкурентоспособни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари