Стоян Михалев: "Възраждане" не са против еврото, вижте им влоговете

4
Тях ги интересува да се проведе референдум, за да им вдигне резултата, твърди депутатът от ПП-ДБ
Тях ги интересува да се проведе референдум, за да им вдигне резултата, твърди депутатът от ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Тях ги интересува да се проведе референдум, за да им вдигне резултата, твърди депутатът от ПП-ДБ

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев определи твърденията на вицепрезидента Илияна Йотова, че има неяснота за ангажиментите, които сме поели към Украйна, като кризисен ПР след срещата между Володимир Зеленски и Румен Радев в София.

"В този ден имаше една среща в президентството - най-накрая в българското президентство влезе един президент. За съжаление, вътре нямаше друг. Беше много унизително да гледам как господин Радев не можеше да отговори на въпроса: "Ако вие бяхте в тази ситуация, как щяхте да реагирате?". Знаете ли, ако той щеше да реагира по същия начин - да даде отпор, щеше да го каже. Срамът идва от там, че той безгласно каза: "Ами аз щях да дам българската територия на руснаците".

"Искам да ви държа изостанали, недобре защитени, защото ако дойде Путин, да му кажа - господин Путин - заповядайте - територията е свободна, влизайте!" Така излиза - в това мълчание седяха тези отговори, които са изключително притеснителни. Това е унижение на българския народ. Ние нямаме държавен глава, който да каже "Да, аз ще застана по същия начин и няма да позволя на руснаците да влязат на наша територия, ще направя всичко възможно. Гафът е толкова - голям, той е международен. Видяхте колко различно беше посрещането на Зеленски в Чехия, например - с държавни почести", каза Михалев, предава БНТ.

Стоян Михалев коментира, че според него съставът на военната помощ за Украйна трябва да е публична.

"За мен това, че решението за военна помощ беше взето със секретно решение на парламента, единствено обслужваше това задкулисие, което манипулира българските избиратели. Никъде по света тези неща не са секретни. За мен това трябва да е открито и ние да заставаме с лицата си. Народното събрание вече се е произнесло за тази помощ, тя трябва да е регулярна и да е според нашите възможности и нуждите на украинската страна", посочи Михалев.

Според Стоян Михалев няма гаф с гласуването за референдума срещу еврото, а от "Възраждане" използват допитването в опит да повишат резултатите си на предстоящите местни избори.

"Имаше много ясно волеизлияние на българските народни представители. Ясна е посоката, в която е гласувано, така че това ще бъде отчетено. Предполагам, че от председателството на Народното събрание ще дадат отговор на този въпрос."

"Възраждане" не са против еврото - вижте им влоговете. Тях ги интересува да се проведе референдум заедно с местните избори, за да им вдигне още малко резултата. Те дори не харесват българските имена и се срамуват да си нарекат децата с български имена - какво още да кажем. Едно е какво говориш, ама друго - какво правиш.

"Дори да кажем, че има такова объркване, чисто технически, волеизлиянието на българските народни представители, беше изключително ясно в каква посока е. Много малко вероятно е след това гласуване на парламента да се случи този референдум в рамките на местните избори. По принцип е възможно да се случи този референдум, но след това", изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 103
    1
    Бай Чеп
    А добрутро, Стоенчо! Стига тия лъжи и манипулации! Никой не иска да забранява еврото, искаме да си останем на лева! Явно голям е зора всички да са на евро и еврото да е цифрово. Цифрово евро, зелен сертификат - тотален контрол, ще ни зануляват само с едно щракване на пръсти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари