"Възраждане" ще стане част от групата „Идентичност и демокрация“ в Европарламента

0
От партията са категорични, че започналите протести срещу решението за референдума за еврото, ще се продължат в цялата страна
От партията са категорични, че започналите протести срещу решението за референдума за еврото, ще се продължат в цялата страна Снимка: Gramofona.com

От партията са категорични, че започналите протести срещу решението за референдума за еврото, ще се продължат в цялата страна

ПП" Възраждане" ще стане част от групата „Идентичност и демокрация“ в Европарламента. Това ще се случи на 12 април на европейска конференция в София, каза в Бургас депутатът Борис Аладжов. Той и бургаски съветници днес представиха позициите си по актуални теми, предаде БНР.

От партията са категорични, че започналите протести срещу решението за референдума за еврото, ще се продължат в цялата страна. Според народния представител, с него Конституционният съд е погазил основния закон на страната и закона за прякото участие на гражданите в местното самоуправление. Затова започнахме протести, подчерта той и увери, че те ще продължат спонтанно в цялата страна: "Нашата цел не е да пречим на българските граждани да пътуват или да вредим по някакъв начин на българския бизнес.По-скоро да покажем нашата решителност, потенциала на нашите структури, които са над 120 в цялата страна. Искаме да покажем, че ако продължават грубо да се погазват българските закони, не се зачита волята на българския народ, ние ще предприемем по-решителни действия."

По повод изборите за Европарламент, партията ще направи кампания, която ще стигне и до най-малките населени места. Тя ще предшества конференцията в София, поясни депутатът. "Възраждане" няма да спре с опитите за решаване на проблема с националната валута, уточни Аладжов. Би трябвало да имаме трима евродепутати и след сформиране на Парламента ще търсим решение на този проблем.

Народният представител заяви, че все още се обсъждат имената на кандидатите за евроизборите.

На отминалата бургаска сесия беше приета първата докладна записка на "Възраждане" за ремонт на детско съоръжение в Горно Езерово, съобщи общинският съветник Мариян Иванов. Той и колегата му Виктория Върбанова изразиха недоволство, че другите им имат две предложения- за увеличаване на парите за инвитро процедури и за еднократна помощ при раждане, не са били приети. Според тях докладните им са били адекватни на декларираната от общинското ръководство демографска политика.

Виктория Върбанова заяви, че има сглобка в бургаския общински съвет: "От гласуванията, от речите на представители на т.н опозиционни организации и партии в местния парламент, става повече от ясно, че кметът се е сдобил с едно много голямо мнозинство. Реална опозиция оставаме само ние и още 6-7 съветници от различни политически формации. Пари се раздаваха на калпак, в консервативния бюджет на кмета се намери финансиране на всякакви други желания само и само да бъде угодено на новите партньори."

Иванов допълни: "Ясно си пролича по време на гласуването, в сесийна зала се провеждаха буквално пазарлъци. Ние ще подкрепим вашите предложения, ако вие подкрепите бюджета.Беше като на бит базар, като на битак, на който някакви хора си продават някакви вещи под условие."

Съветниците от "Възраждане" имат конкретни предложения относно подготвяните промени за платено паркиране в Бургас. Те са категорични, че измененията няма да решат проблемите на шофьорите. Причината е, че не се създават нови места. Според Иванов ще се стигне до ефекта на доминото. След като няма места в супер центъра, колите ще се измесят в съседната зона.

Предложението на съветниците ще е тази зона да бъде редуцирана и на север да стига до ул."Левски".Според тях там има паркинги, които могат да играят ролята на буферни. Това да бъде въведено тестово и ако сработи, тогава да се реализира, уточни Иванов.

Прието е едно от предложенията на "Възраждане", залегнало в програмата им, един комплекс да стане една зона. Това означава, че всеки живущ в комплекса ще може да паркира на негова територия, а не само пред блока или улицата, на която живее.

От ОП "Транспорт" са приели идеята. Съветниците ще инициират обществено обсъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари