"Възраждане": Костадин Костадинов беше поканен на протеста на земеделците

2
Спрямо Костадин Костадинов медийните манипулации са често срещан похват, посочват от партията
Спрямо Костадин Костадинов медийните манипулации са често срещан похват, посочват от партията Снимка: БГНЕС

Спрямо Костадин Костадинов медийните манипулации са често срещан похват, посочват от партията

"Костадин Костадинов беше поканен на протеста на земеделците".

Това се твърди в позиция на партия "Възраждане" по повод информацията от четвъртък, че той е бил изгонен от протестиращите в Долни Богров.

Ето какво още пише в позицията на партията:

По-рано днес беше публикуван текст с невярно съдържание със заглавие: "Костадин Костадинов отиде при протестиращите земеделци, те го изгониха".

В нея е отразено мнението на провокатор, който опитва да изрази мнението на цялата общност. Противно на стандартите за журналистика не е потърсена гледната точка на Костадин Костадинов, който е бил на място и е разговарял със земеделци по отношение на техните проблеми и искания, за чието разрешаване “Възраждане“ като политическа партия би поела политическа отговорност.

Продоволственият суверенитет на България е заплашен. Атакуван е бранш, който осигурява прехраната на българските граждани. Ако този бранш бъде унищожен с оправданието „внесеното е по-евтино“, то нека сме наясно, че евтиното излиза скъпо, тъй като, когато бъде унищожена конкуренцията, следва спекула с цената.

Внасяното от Украйна зърно не подлежи на фитосанитарен контрол, което води до незнание какво е съдържанието на хранителния продукт. Това са въпроси, вълнуващи цялата нация и политическите пристрастия на определени крупни земеделци не би следвало да бъдат поставяни на преден план. По-късно приетият меморандум за пореден път предава исканията на земеделските производители и ги поставя в ситуация на излъгани от тези сред тях, които са ангажирани с политически сили от управляващата коалиция, заради което Костадинов беше поканен на протеста от разочарованите сред земеделскте производители. Изпращането на провокатор, на когото медиите дават нужното време, води единствено до създаването на медийна манипулация. Тя може да обслужва поръчителите, но не в полза на българския народ.

Апелираме към медиите, участвали в това, да продължат да се придържат към високите стандарт на журналистиката, които твърдят, че прилагат, да не създават разделение, а да дават изява на всички гледни точки. Апелираме към медиите във времена на протести и разединение да не удебеляват разделителните линии с неточна информация, а да бъдат обективни, да дават възможност за изказване на всички гледни точки според стандартите на журналистиката.

В четвъртък събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста си. Техни представители се отправиха към столицата за подписване на меморандум с правителството.

Земеделците се бяха събрали край Долни Богров с намерение да влязат с тежка техника в центъра на София в знак на протест срещу отпадналата забрана за внос на украинско зърно.

Във вторник след преговори с бранша премиерът Николай Денков обяви, че "в близко време няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна".

На срещата са били обсъдени всички искания на земеделските производители, като ще се водят и преговори с Европейската комисия за компенсациите, които страната ни може да получи

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Балканеца
    Поканили са го, ама по вайбера, и от непознат. И естествено го е изтрил. Ама са го поканили :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари