„Възраждане“ искат изпращане на хуманитарна помощ за Ивицата Газа

2
Предложението направи депутатът Даниел Проданов
Предложението направи депутатът Даниел Проданов Снимка: ПП "Възраждане"

Предложението направи депутатът Даниел Проданов

Народният представител от „Възраждане“ Даниел Проданов внесе проект на Решение за предприемане на мерки във връзка с хуманитарната криза, вследствие на конфликта в Ивицата Газа на основание чл. 86 от Конституцията на Република България. Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да обсъди и приложи пакет от мерки и действия.

От „Възраждане“ предлагаме да се окаже хуманитарна помощ на цивилното палестинско население, засегнато от военните действия, съобразно обективните възможности на страната ни. Разбира се, това трябва да стане, съобразявайки се с оперативния механизъм за безопасно изпращане, получаване и съхранение на доставки на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни продукти, чрез кипърската инициатива за морски транспортен хуманитарен коридор, известна като „Амалтея“, или други създадени с тази цел международни инициативи.“, обосновава предложението си Даниел Проданов, съобщават от партията.

Вече над 40 страни координират помежду си изграждането и функционирането на гореспоменатия морски транспортен коридор, належащо е нашата държава да заяви и изпълни на практика своята воля за спасяване на максимално голям брой човешки животи в Ивицата Газа.

Хуманитарните действия, които се основават на общочовешки принципи на хуманност, неутралност, безпристрастност и независимост, имат за цел предоставяне на обща подкрепа, помощ и закрила за хората в държави извън ЕС, които са пострадали от природни или причинени от човека бедствия. Днес в Ивицата Газа хиляди деца бедстват беззащитни – нещо, за което неколкократно алармира ООН и редица правителства.“, допълва Проданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    малко статистика
    СВО Шок и Ужас, започната с лъжа за ОМП, загинали 650 000+ цивилни, Войната в Газа - за 5 месеца загинали 35 000+ цивилни! Войната в Украйна - за 2 години+, загинали 20 000+ цивилни по данни на ООН
  • 0
    4
    до 3
    кой си ти бе, плазмодий, че да определяш кой къде да живее?!? Знае ли те някой дали си жив?!? Дейба комунягите, дейба! Тогава решаваха кой къде, сега отрочетата им се правят на мъже! Ай сиктир на чист английски!
  • -3
    3
    А така!
    Може, приема се, с едно условие - всичките вГЪЗрожденци целокупно да се изнесат към Ивицата Газа, там ще са при свои - Хамас, децата на Путлер. Без връщане обратно обаче!
  • 3
    2
    чичомиткобрат
    Значи помощ има само за терористите - за укронацистите и за чифутските изроди сатанисти. Но за палестинците, от които жени и деца умират всеки ден, много деца също са отвличани от чифутските свини, за да ги превърнат в нещо като помаци, и това не е от сега, за това никой не говори. Техния боклук нетаняху не иска да се маха от власт, иска да избие всички палестинци до крак, дори тези, които не представляват опасност да диктатурата му.
  • -4
    1
    Путин Хуйло
    Хахаха,
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари