"Възраждане": Без увеличени заплати в университетите, управляващите бързат за курортите

4
Повече от 20 000 доктори, доценти и професори остават със старите си възнаграждения, заяви Даниел Проданов
Повече от 20 000 доктори, доценти и професори остават със старите си възнаграждения, заяви Даниел Проданов Снимка: "Възраждане"

Повече от 20 000 доктори, доценти и професори остават със старите си възнаграждения, заяви Даниел Проданов

В хода на последното за годината заседание на Народното събрание бившият образователен министър Красимир Вълчев изненадващо предложи да отпадне от дневния ред точката, с гласуването на която се очакваше да бъде увеличени възнагражденията във висшето образование. Очевидната причина за изтеглянето на точката е, че беше около 19:00 часа и явно народните представители от ГЕРБ нямаха желание да остават още дълго на работа. Неочакваното и изключително неприятно за доктори, доценти и професори предложение беше прието с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и БСП. Против бяха само от Възраждане и ИТН.

Това съобщиха от пресцентъра на "Възраждане".

Народните представител от "Възраждане" Даниел Проданов поиска прегласуване и призова залата да бъде спазено поетото към ректорите обещание, когато законопроектът е бил гледан в образователна комисия. Проданов се обърна лично към Красимир Вълчев като нарече предложението му цинично.

Очаквано, и на прегласуването мнозинството изряза от дневния си ред въпросните точки, с което отпадна и очакваното “коледно” повишаване на доходите в българските висши учебни заведения. Така повече от 20 000 доктори, доценти и професори остават със старите си възнаграждения.

Както писахме преди минути, народните представители запразняват от утре до 10 януари 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Indianec v BG
    То с такова средно образование, висшето се оказва излишно и ненужно. Ще се обучават само педагози (да учат децата по "правилните" програми), библиотекарки, фризьорки-маникюристки-моделки и адвокати, защото и без това няма производство и необходимост от собствени технологии. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари