Възпитаници на МГ "Баба Тонка" спечелиха 1000 лева за бизнес идея за пелети от шишарки

3

Завърши второто издание на събитието за предприемачи „Започни млад“/Start young в Русе

То се организира от списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и представители на различни бизнес организации.

В рамките на формата се родиха 12 бизнес идеи, които бяха развити от авторите им под менторството на успешни български предприемачи за 48 часа. Във финалния ден участниците представиха своите иновативни продукти и услуги, свързани с подобряване качеството на живот на хората и грижа за природата.

Участниците бяха приветствани от зам.-кметът Димитър Недев, който им пожела успех в надпреварата и да не спират да действат смело за сбъдването на мечтите си.

Голямата награда от 1000 лева спечелиха осмокласнички от МГ „Баба Тонка“, които само за два дни създадоха бизнес модел на компания, използваща отпадъци от дървопреработвателната промишленост и шишарки за направата на пелети за бита.

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди във вид на безвъзмездно менторство, контакти с партньори, рекламни рубрики и капиталови средства за стартиране на трите най-добри идеи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Петър
    Евалата, имаше един още по-интересен проект за пелети от утайка от кафе, който да се приложи в разни кафенета. Май КафЕко се казваше. Интересни идеи, ама със софтуерни идеи се пробива по-лесно, особено като програмистите са ти част от екипа и няма нужда да им се плаща в началото. И 1000лв не са чак толкова малко. Ако се провеждаха повече състезания, които да имаха такива парични награди щеше да е екстра.
  • 4
    1
    Евала!
    " Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и представители на различни бизнес организации " съобраха общо 1000 лв? Вие честно ли дадохте 1000 лв на победителя? Как успяхте да съберете тази особено голяма сума? И друго се чудя. След като вложат парите е повече от ясно, че за развиването на бизнес не им трябва цялата сума, и ще им останат неизхарчени пари. Дано не се пропият децата, защото парите увличат. Особено в такива колосални размери. P.S. Очакваме медията BBC да отразят събитието в извънредна емисия. P.S.2 Очаква се инкасо автомобил барабар с жандармерията да пренесат наградата до неясен адрес
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари