Възмутени клиенти: В "Карфур" продават техника-менте!

0
Възмутени клиенти: В "Карфур" продават техника-менте!
Снимка: mirela.bg

В магазините от френската верига "Карфур" се продава некачествена техника. За това сигнализират възмутени потребители из специализирани форуми в интернет, пише агенция "Пик".

Така например, клиент на магазините си купил от тях флашка. Оказало се обаче, че тя е пълно менте. Ето какво разказва човекът с прякор Ilian359 в края на 2013 г.: "Вече мина седмица, откакто писах на Карфур за един изключително некачествен продукт, който предлагат, с настояване да го изтеглят от продажба. Нито го изтеглиха, нито благоволиха да ми отговорят. Става въпрос за USB флаш памет "SmartDrive" 16GB на цена 9.99 лева. Понеже и преди съм попадал на "Fake Flash Fraud", реших веднага след покупката на споменатата флашка да тествам истинския й капацитет. Резултатът беше потресаващ: флашката е с обем едва 500KB или над 30 пъти по-малко от рекламирания. Толкова голямо несъответствие не бях срещал", добавя той.

Човекът, който е специалист, обяснява: "За тези, които не са имали фалшиви флашки, ще поясня кое ме смущава най-много. Устройството се разпознава от компютъра като 16GB, т.е. точно колкото са ви продали. При записване върху него то безропотно си приема 16GB информация. Но впоследствие при опит за четене се оказва, че цялата информация след първите 500KB е повредена. Не смея да си помисля какво неудобство може да причини този факт на човек, който разчита на тази информация".

Той пояснява, че все пак в "Карфур" не отказвали връщане на дефектната стока и затова не попадат под ударите на Закона за защита на потребителите (ЗЗП). "Но не всеки клиент може да разпознае, че е такава. "Ако мине номерът" е принципът на клиентско отношение в този случай. Затова реших да сигнализирам за тази нередност поне чрез форумите", завършва клиентът.

Друг клиент също предупреждава: "И аз минах по тази процедура. Предишната събота взех 2 флашки от тези, но понеже бяха доста съмнителни (мислех, че все пак репутацията Карфур означава "нещо", но явно съм грешал), естествено веднага ги проверих като се прибрах и установих, че са ментаци. И им ги върнах на следващия ден...". Той също е отправил предупреждение към веригата, но те не са реагирали: "Казах им на Карфур да ги изтеглят, защото са фалшиви... но явно "са си го преместили в другия крачол". Флашките НЕ са дефектни... ФАЛШИВИ са... 100% - цялата им партида. Пълни ментаци са тези флашки и съответният "млад меринджей", който ги е внесъл, е за уволнение. Явно си ги държат и наистина разчитат на номера "ако мине".

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари