Възможно ли е завръщането на динозаврите чрез генното инженерство?

0
Руски и южнокорейски учени разработват системи, чрез които да върнат древните динозаври отново към живот
Руски и южнокорейски учени разработват системи, чрез които да върнат древните динозаври отново към живот Видео: Х Зона

През годините много и различни теории са се опитвали да обяснят изчезването на динозаврите. В една от тях се твърди, че огромен астероид е ударил планетата ни преди милиони години, като именно това събитие е било причината за изчезването на динозаврите, както и на много други праисторически видове.

За предполагаемият астероид, разбил се в планетата ни, палеонтолозите твърдят, че събитието се е дължало на климатични и геоложки промени, които са били и причината за липсата на харна на тези животински видове. Според различните теории всичко това е продължило милиони години, като 70% от живите същества на Земята са загинали.

Днес обаче се появиха теории, които прогнозират, че динозаврите могат да се завърнат. Руски и южнокорейски учени разработват системи, чрез които да върнат древните динозаври отново към живот. Тези изследователи провеждат изследвания в специална лаборатория, която била изградена за сумата от 6 млн. долара.

Учените се надяват успешно да проучат животинските видове, които са изчезнали още в далечното минало, като тяхната крайна цел е да успеят генетично отново да създадат тези същества. Някои от животинските видове, които те проучват са пещерния лъв и вълнообразния мамут. Екипът от учени изследва и гените на множество праисторически видове, като те имат и идея да вкарат гените на мамута в азиатския слон.

Ако техният експеримент се окаже успешен, в един момент има вероятност някои от праисторическите същества да заживеят отново на нашата планета.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари