Възможно е Габровски да предложи за външен министър Драгомир Заков

1
Очаква се в понеделник кандидатът за премиер да представи състава на проектокабинета
Очаква се в понеделник кандидатът за премиер да представи състава на проектокабинета Снимка: БГНЕС

Очаква се в понеделник кандидатът за премиер да представи състава на проектокабинета

Проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за премиер, ще предложи за външен министър Драгомир Заков, съобщава bTV.

Заков беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Той пое поста, след като беше освободен Стефан Янев заради изказване за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 г. до 2019 г. изпълнява длъжността директор на дирекция "Политика за сигурност" в Министерството на външните работи. Бил е и началник в отдел "Контрол на оръжията" към ООН.

Очаква се проф. Габровски да предложи готов състав на правителство на президента Румен Радев в понеделник. bTV научи, че всички имена на кандидатите за министри вече са известни, но се пазят в тайна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари