Възкресение Христово – празникът на празниците

0
Великден е християнската "Пасха", което на староеврейски значи отминаване, пощада, избавление
Великден е християнската "Пасха", което на староеврейски значи отминаване, пощада, избавление Снимка: БГНЕС

Великден е християнската "Пасха", което на староеврейски значи отминаване, пощада, избавление

"Христос възкръсна от мъртвите, като чрез Своята смърт победи смъртта и на ония, които бяха в гробовете живот подари." Това са словата от Пасхалния тропар, който огласява всички храмове в нощта на Христовото възкресение, предава БНР.

Те разкриват неговата същност, благодарение на която ние човеците придобихме живот вечен. От светлината на Неговото възкресение, която блести от празния Му гроб, всичко тъмно и страшно в нашия живот, дори смъртта е победено. Ето защо Възкресение Христово е празникът на празниците за всички християни. Великден е християнската "Пасха", което на староеврейски значи отминаване, пощада, избавление, а за нас тя е изкупление от греха.

На Великден природата ликува. Всичко се събужда за нов живот. Дано поне на Великия ден и ние съумеем да се присъединим към нея с духовното си възраждане. Да се постараем да разпръснем мрака на греховността си и усетим радостта на Христовото възкресение, защото ако Христос не бе възкръснал, напразна и суетна, щеше да бъде нашата вяра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари