Въвеждат глоба за неподдържан гроб

0
Въвеждат глоба за неподдържан гроб

100 лева глоба ще плаща всеки, който не поддържа в добро състояние гроба на починалите си близки. Това предвиждат промени, които Столичният общински съвет ще гласува и по всяка вероятност ще приеме, информира Нова телевизия.

Избуяла растителност, счупени или липсващи огради, липсващи надгробни знаци. Когато новата наредба влезе в сила - заради всички тези неща може да бъде наложена глоба. При повторно нарушение размерът й ще бъде петкратен.

По новите правила ще трябва или сами да поддържаме мястото, където почиват близките ни, или да наемем фирма, която да се грижи за това. Идеята е, че колкото и тежка и лична тема да е смъртта, мястото, където нашите близки почиват в мир, трябва да има приличен вид.

Има обаче един проблем, който трудно се обсъжда гласно - от гробищата се краде, както храна и цветя, така и паметни плочи. Затова общината поема ангажимент да имат по-сериозна охрана.

И още - кой ще следи за нарушения и как ще тръгне по следите на неподдържан гроб, за да стигне до отговорните близки. Засега отговор на този въпрос няма, а пропускът трябва да бъде коригиран със създаването на регистър на ползвателите на гробни места. До създаването на регистъра има време, а новата наредба най-вероятно ще влезе в сила наесен.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари