Във Франция хората се разтоварват в стая на гнева

1
Интересът към този вид забавление е нараснал двойно
Интересът към този вид забавление е нараснал двойно Видео: NOVA

Интересът към този вид забавление е нараснал двойно

Казват, че тъгата, гневът и разочарованието са някои от най-пагубните емоции, предава NOVA. Те ни състаряват и разболяват, затова изпитаме ли ги - по-добре бързо да потърсим начин да се освободим от тях.

Спорт, танци, музика, медитация – възможностите са много, стига да не давите мрачните мисли в алкохол или опиати.

Далновидни французи намериха нетрадиционен начин, който не води до пристрастяване и не вреди на здравето. Всъщност техниката се появява още преди две десетилетия в Япония.

Пронизващ шум от счупени стъкла и предмети, оглушителни крясъци, а накрая смях. Чуете ли подобни звуци – не бързайте да звъните на полицията. Уверете се, че около вас не се намира някоя от популярните стаи на гнева.

Преди новогодишната нощ, в северния френски град Лил чупеха бутилки, чинии и използвани уреди, за да се освободят от разочарованието и гнева и да се сбогуват с 2023 г.

Стаята на гнева отваря врати в Лил през 2018 г. и обикновено посреща по 20 посетители на ден, но тази година броят им се увеличил почти двойно. Удоволствието да викате и чупите на воля струва 50 евро.

"В тази стая поставяме чинии, бутилки, мултимедийни уреди и това е за сесия за двама души, която продължава около 20 минути. Имаме хора, които идват в края на годината, за да изкарат всичко, което са преживели и да продължат напред в 2024 г.", казва управителят Анаел Каленс.

Анаел посреща хора от всички възрасти, повечето от които жени. И докато половината от посетителите идват да се отпуснат и позабавляват, то другата половина идват в стаята за гняв след препоръка от терапевт.

"Много психолози, психиатри и треньори за личностно развитие ни изпращат свои клиенти и пациенти. Не казвам, чупенето на неща само по себе си е терапия, но може да се използва като терапевтично упражнение", разкрива той.

Смята се, че първите стаи на гнева се появяват в Япония в края на 2000 г. В тях посетителите обличат защитни костюми и чупят различни предмети, като начин за освобождаване на негативните емоции. Специалисти твърдят, че изживяването може да бъде повече от терапевтично за хората, възпитани да подтискат гнева на всяка цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иновация
    А в Рууисе се разтосарват в Служебен Кабинет. Напрово се охлабва мускула така. Е после повишават броят на разводите, ама кеф цена няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари