Вътрешният министър няма да даде обяснение за охраната на къщата Борисов

0
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха предложението вътрешният министър да обясни защо  „Жандармерия“ пази къщата на Бойко Борисов
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха предложението вътрешният министър да обясни защо „Жандармерия“ пази къщата на Бойко Борисов Снимка: БТА / архив

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха предложението вътрешният министър да обясни защо „Жандармерия“ пази къщата на Бойко Борисов

Депутатите включиха десет точки в дневния ред за днес, отпадна парламентарният контрол. Предложението за промени в програмата направи председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото на пленарното заседание. Срещу това възразиха от „Възраждане“ и „БСП за България“ и поискаха оттегляне на точките.

Петър Петров ("Възраждане") коментира, че досега председател на парламента не си е позволявал да вкара десет точки по изключителност. Виждам ентусиазма на народните представители да работят поне до неделя сутринта с десет точки, които са предложени, коментира той.

Георги Свиленски от левицата посочи, че са сменили приетата програма за седмицата на 90 процента. Въвеждате новаторство в българския парламентаризъм, коментира той и допълни, че това е недопустимо.

Хамид Хамид (ДПС) коментира, че това са кратки законопроекти, и отбеляза, че се губи пленарно време в процедури.

В програмата за днес бяха включени следните точки: проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд; промени в правилника на Народното събрание, второ гласуване на промени в Закона за съдебната власт; първо четене на промени в закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки срещу Русия; проект на решение за предоставяне на допълнителна военно-техническа помощ на Украйна; проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори за условията и реда, при които „Българския енергиен холдинг“ да придобие до 20 процента дял в консорциума-титуляр на договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок „Хан Аспарух“; избор на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации; първо гласуване на промени в Закона за здравното осигуряване; първо гласуване на законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането; и второ четене на промени в Закона за защита от домашното насилие (продължение).

Депутатите решиха да работят до изчерпване на предвидения за днес дневен ред. Предложението за това направи Тошко Йорданов ("Има такъв народ"). Различни парламентарни групи поискаха разместване на поредността на включените точки.

Отхвърлено беше предложението на ИТН за изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов защо „Жандармерия“ пази къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари