Васил Василев: Мигрантската вълна ще ни залее

0
Бившият директор на Национална служба “Полиция”: Мигрантският натиск започна през 2005 година. Европа и България го проспахме
Бившият директор на Национална служба “Полиция”: Мигрантският натиск започна през 2005 година. Европа и България го проспахме

Бившият директор на Национална служба “Полиция”: Мигрантският натиск започна през 2005 година. Европа и България го проспахме

"Ако не вземат спешни мерки България и Европа ще бъдат заляти от мигрантска вълна". Такова мнение изрази ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба “Полиция” в ефира на NOVA.

“Мигрантският натиск започна през 2005 година. Европа и България го проспахме. Тази маса, която идва в момента е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет. Ще ни залеят. Ако не се направи нещо много голямо, за да бъдат спрени”, каза генерал Василев.

Според него Европа е прекалено либерална към мигрантите.

Той коментира още уволненията на шефове на районни управления, настъпили след множеството инциденти с полицаи и мигранти.

“Реформа се прави, когато знаеш какво искаш да направиш. Тези уволнения на началниците - не знам какво постигнаха”, каза той и изтъкна 5 приоритета, които са важни, за да “върви МВР” - добър подбор на кадри, обучение на състава, възпитание, дисциплина и контрол.

“Един полицай трябва да е в колектив първите 5 години от своето обучение", казва той, като сравни българската с немската школа за служители на МВР.

Самият той обаче отказва да се върне обратно в системата. “Аз каквото съм могъл да дам - съм дал. Трябва да дойдат образовани хора с изграден морал”, категоричен е генерал Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари