Васил Найденов се пенсионира, от НОИ одобриха документите му

1
Това, че певецът се пенсионира, не означава, че ще спре да ни радва с музиката си
Това, че певецът се пенсионира, не означава, че ще спре да ни радва с музиката си Снимка: БГНЕС

Темата за несправедливостта около прословутото му пенсиониране все още гложди певеца, съобщава Флагман

Васил Найденов съвсем скоро ще трябва да черпи за пенсия. След като години наред eстрадният певец беше в графата на ощетените от държавата и страдаше, че не може да се пенсионира заради изчезналите навремето документи от "Концертна дирекция", сагата най-после е разрешена. Освен Васил и други негови колеги ще могат да получат пенсионното си възнаграждение без перипетии и ходене по мъките благодарение на министъра на културата Боил Банов.

Самият Найденов се похвали, че документите му вече са били отнесени в НОИ и се обработвали, но темата за несправедливостта около прословутото му пенсиониране все още го гложди.

"Някои журналисти обясняваха, че ние не плащаме данъци, което е гадно и обидно. Не е вярно, че ние не плащаме данъци, създава се погрешно впечатление. Оказа се, че по времето на социализма сме плащали близо 60% данък, което е доста. Един е бил през 1979 година, друг е бил през 1981 г. Наред с обичайните данъци е имало и такъв за съюз "Музикални дейци", а ние не сме били негови членове, плащал съм и егренски данък. Винаки съм работил с групи музиканти и се получаваше така, че на 35-ия концерт получавах по-малко пари от моите осветители, озвучители, носачи. Особено през последните години на обединение Музика беше станало много драстично. От тази гледна точка министърът постъпи лоялно, извини се и ни покани на среща. Цялата документация най-накрая е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много колеги не дочакаха и починаха", споделя звездата.

"Имахме колеги, които даже нямаха пари да се изхранват. Много тъжна работа. И изведнъж тези хора, които са работили, имат семейства, се оказва, че на документи им липсват едни 30 години от живота и не могат да получават пенсия.", допълва Кеца.

Той е категоричен, че едва ли ще забогатее от пенсията, но поне ще я има. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари