Варненци: В понеделник правим нова грамада

0
Общинарите премахнаха и втората Грамада! Ние няма да се откажем!
Общинарите премахнаха и втората Грамада! Ние няма да се откажем! Снимка: Димитрина Дончева / Радио Варна

Всички камъни, свещи, цветя и велосипедни части, струпани в петък от гражданите пред Общината, бяха тихомълком разчистени.

В понеделник нов флашмоб събира варненци да трупат грамада от камъни пред стълбите на Общината. Гневните граждани на морския град се заканиха всеки ден да носят камък, независимо, че струпаната в петък грамада, изчезна часове след нареждането й.

Общинарите премахнаха и втората Грамада! Ние няма да се откажем!

Да построим Грамадата отново, зоват организаторите на събитието, сподели Нова Варна. Новата грамада ще се струпа в от 17.30 до 21.30 утре. .Припомняме ви, че в петък вечерта, обединени от спонтанен флашмоб в социалните мрежи, варненци струпаха нова грамада от камъни пред общината заради войната по пътищата. От велосипедни части демонстрантите направиха сърце върху грамадата от камъни.

Премахването на грамадата на гнева обаче стана часове след като десетки демонстранти се включиха в акция за безопасност на пътя, провокирани от смъртта на 39-годишния балетист Мартин Чикалов. В понеделник Чикалов беше прегазен от 25-годишният Петър Здравков без книжка. Кой и защо махна грамадата, питат протестиращите.

Все още няма официална позиция на Община Варна по чия заповед и защо грамадата е разчистена.

Първата каменна грамада на гнева беше струпана пред Община Варна на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов – в знак на протест срещу управлението на града.

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари