Във Варна се трупа нова грамада

0

Нова грамада вече расте пред варненската община!

Само час след като протестиращите срещу липсата на адекватни мерки срещу смъртта на велосипедисти и пешеходци на пътя  се заканиха отново да трупат камъни пред градската администрация, грамадата вече е факт, предаде Радио Варна.

„Войната по пътищата" се превърна във всекидневие, в суха статистика, част от новините. Страшна е, защото е резултат от манталитет, комплексарщина, безотговорност, агресия и пълна липса на уважение към другите. Още по-страшно е, че свикнахме с нея така, както свикнахме с простащината, арогантността и корупцията. Вчера един млад живот си отиде, пометен от лека кола на бул. "Приморски" - тежък инцидент, при който BMW блъсна велосипедист и шофьорът избяга от местопроизшествието“, заявиха организаорите - представители на няколко от велоклубовете в града. 

Те са подготвили над 100 мерки за обезопасяване на рискови за велосипедистите места в града. Протстиращите тази вечер настояваха и за това КАТ и прокуратурата да си вършат работата, а смъртта на пътя да бъде наказвана като убийство, а не като непредпазливост. 

Преди да се разотидат, участниците в протестното шествие стигнаха до сградата на Областната управа. 

Първата варненска грамада беше натрупана на мястото, на което през февруари 2013-а  се самозапали варненецът Пламен Горанов - в знак н протест срещу управлението на града. Две години по-късно купчината от камъни беше разичстена при ремонт на плочките пред сградата на Общината. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари