Варненец получи седем години затвор за отвличане и закана за убийство

1
Престъпленията са извършени в условията на домашно насилие
Престъпленията са извършени в условията на домашно насилие

Престъпленията са извършени в условията на домашно насилие

Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Николай А. за отвличане на жената, с която преди време живеел, за нанасяне на лека телесна повреда и отправил закани за убийство. Престъпленията са извършени на 30 май миналата година в условията на домашно насилие, съобщават от съда във Варна.

Наказанията са седем години „лишаване от свобода“ за това, че в местност „Крушева градина“, в землището на с. Константиново отвлякъл жената, с която преди време живеел на семейни начала. Една година е присъдата му за нанасянето на лека телесна повреда и една година и шест месеца за отправени закани за убийство.

Съдът групира наказанията „лишаване от свобода“ за всяко от престъпленията и определи Николай А. да търпи най-тежкото от тях, а именно 7 години затвор.

Припомняне хронологията на случая. От 2015 година Николай А. живеел на семейни начала с жена в нейното жилище във Варна. Родила им се и дъщеря. Мъжът бил ревнив, избухлив, агресивен и за незначителни поводи нанасял побой на жена си. Обикновено след подобни прояви, тя напускала апартамента и се изнасяла с детето при родители си в местност „Крушова градина“ край село Константиново. Заради побоите и тормоза над нея жената подавала множество жалби до полицията и прокуратурата. Всички преписки и досъдебни производства били прекратявани поради промяна в нейните показания и обяснения, което се дължало на оказван спрямо потърпевшата психологически натиск. От приобщените по делото медицински удостоверения е видно, че от 2017 г. през цялото им съвместно съжителство Николай А. биел системно жената, като ѝ причинявал чрез удари с ръце, крака, душене и т.н. телесни увреждания в множество области на тялото. Съвместният им живот продължил до средата на май 2023 година. Сред поредния скандал, жената заявила на 39-годишния Николай, че иска той да напусне апартамента и́. Седмица по-късно мъжът се изнесъл, но продължил да търси контакт с нея. На 30 май пристигнал пред дома на родителите и́ в местност „Крушова градина“, в момент когато жената и нейната майка се канили да заведат детето на детска градина. Със сила Николай принудил жената да се премести в неговия автомобил и тръгнал в неизвестна за нея посока. През цялото време отправял заплахи за убийство спрямо нея и семейството и́. Нанасял и́ удари по тялото. Това продължило с часове. Родителите на жената подали сигнал в полицията. Докато пътували чрез мобилния телефон на жената с извършителя се свързали полицейски служители. Николай А. ги посъветвал да събират екипите си, защото бил въоръжен и опасен и щели да ги дават по новините. След това прекъснал разговора. Когато стигнал до местност „Фичоза“ мъжът взел от джоба на вратата на автомобила си пистолет, набрал майката на жената и на видео разговор показал, че е опрял дулото на пистолета в главата на похитената. Междувременно след подадения сигнал в ход били оперативно-издирвателни мероприятия. Николай А. спрял до магазин, за да купи вода и цигари, когато органите на реда го засекли и задържали.

Освен, че трябва да изтърпи присъдата си, Варненският окръжен съд осъди Николай А. да заплати в полза на Държавата направените по делото разноски в размер на 2725,18 лева . След влизане в сила на присъдата ще му бъде отнет и пневматичния пистолет, който следва да бъде унищожен.

Присъдата подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари