Вапцаров надживя всички опити да се хвърли сянка върху неговия талант

4
Стиховете му не остаряват, а думите му се гравират в паметта
Стиховете му не остаряват, а думите му се гравират в паметта Снимка: Фейсбук

Никола Вапцаров надживя всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху неговия поетичен талант.

Той стана лице на хилядите мъченици, загинали в името на свята кауза. Затова и стиховете му не остаряват, а думите му се гравират в паметта, докато тези на неговите хулители обременяват само собствената им съвест.

Днес, когато демократичните ценности са обект на всекидневни посегателства, когато навсякъде по света се надигат старите демони, е важно да почетем онези, които не пожалиха сили в борбата срещу фашизма, които умираха за свободата и мечтаеха за справедливост. Вапцаров е най-яркият символ на българската трагедия талантът да бъде убиван и дори да бъде преследван, а новите ревизионисти да се опитват да изтрият праведната му кауза от нашата история.

В битката на терора срещу идеала, на посредствеността срещу таланта неизменно побеждава духът, който надживява насилието и мракобесието.

Румен Радев, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2
    Авторът на цитираното от Вас стихотворение е Петко Рачов Славейков. Но иначе сте прав.
  • 9
    2
    до 1
    Дебил, то по тая логика и Вазов е руски агент : " Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата опора, тя е наща висота!"... Проблемът на Булгаристан е, че такива с твоето мислене се плодите по катуните, а другите - бягаме от циганията. Не вярвам да ме разбереш, прост си!
  • -7
    1
    Бандера
    Вапцаров е македонист, комунист и бездарен поет! Осъден е като терорист, служил на СССР! Прочетете книгата - документален роман на Марин Георгиев " Третият разстрел" и ще ви стане ясно как на едно шише ракия е изпял всичко пред Никола Гешев. А и да не забравяме участието му в Соболевата акция, когато раздава позиви призоваващи за съюз между Сталин и Хитлер!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари