Ваня Григорова постави рекорд Google

5
Григорова е най-търсената личност от българите в световната търсачка
Григорова е най-търсената личност от българите в световната търсачка Снимка: Facebook / Ваня Григорова

Григорова е най-търсената личност от българите в световната търсачка

Търсачката показа тенденциите за 2023 г. по света и у нас.

Дойде моментът от годината, в който Google обобщават какво е най-търсено в интернет през изминалата година с помощта на търсачката им. "Годината в Google Търсене 2023" за пореден път показва кои теми и личности са били най-популярни през изминалите 12 месеца.

За България класацията в Google Trends включва три категории - "Личности", "Концерти" и "Филми".

Топ 10 на личностите оглавява неуспелият кандидат за кмет на София Ваня Григорова, следвана от външния министър (и евентуален бъдещ премиер догодина) Мария Габриел. На трето място е конкурентът на Григорова, който бе избран за столичен кмет - Васил Терзиев, а на четвърто - шахматистката Нургюл Салимова. В топ 10 са още бизнесменът и подсъдим Васил Божков, бившият главен прокурор Иван Гешев, журналистката Виктория Готева, певицата Керана. Челната десетка закръгля отново кандидат-кмет - бившият журналист от bTV Антон Хекимян, пише вестник "СЕГА".

Музикалната класация е доминирана от концертния живот: на първо място са Imagine Dragons, напълнили стадион "Васил Левски" през юли т.г., а на второ - Ед Шийрън, който се очаква да го стори през август догодина. Трети е Графа - също с осъществената си амбиция да изнесе шоу на най-голямата открита сцена у нас.

Класацията допълват Евгени Генчев, Николина Чакърдъкова, Софи Маринова, дуетът "Молец", Миле Китич, Лили Иванова и Тони Димитрова.

При филмите няма кой знае какви изненади - най-много са търсени хитовете на годината "Опенхаймер" и "Барби", но в ред обратен на световния (там куклата изпреварна атомната бомба). У нас все още тачим "Бързи и яростни", който заема третата позиция, а на четвъртата е (очевидно) най-популярният български филм "Чалга". В Топ 10 са още "Оскаровият" лауреат "Всичко навсякъде наведнъж", "Аватар 2", "Джон Уик 4" и други продължения.

Манията по изкуствения интелект също не ни е подминала - заявката за търсене, която отбелязва най-голям скок в популярността тази година, е Chat GPT.

Какво търси светът?

В световен мащаб през изминалата година водеща тема от новините е войната в Израел и Газа. Потребителите са търсили информация и за подводницата, която имплодира при експедиция до потъналия "Титаник", както и за земетресението в Турция.

Въпреки че преди дни сп. Time обяви Тейлър Суифт за Личност на годината, тя не е сред петте най-търсени. Класацията оглавява американският футболист Дамар Хамлин, който колабира на терена по време на мач. Потребителите на Google са се вълнували и от състоянието на актьора Джеръми Ренър, който миналата зима беше затиснат от собствения си снегорин, както и от инфлуенсъра Андрю Тейт, е арестуван в Румъния. Топ 5 допълват двама спортисти - футболиста Килиан Мбапе и американския футболист (и гадже на Тейлър Суифт) Травис Келси.

Интересували са се от смъртта на знаменитости като Матю Пери, Тина Търнър и Шиниъд О'Конър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Твог
    ЦИГАНСКИ фейк
  • 0
    2
    Айде,бе
    Отново се опитват да създадат имидж от нулата на една обикновена римлянка,с кръчмарски език,възпитание от махалата и знания от улицата
  • -2
    1
    Сланинова от Крушовица
    Григорова е най-ТЪПАТА личност олицетворяваща кумунягите! Нагла и куха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари