Външно министерство: Не пътувайте в Норвегия, очаква се опасен снеговалеж

0
По данни на Норвежката метеорологична служба се очаква снежната покривка да достигне 40 см до петък
По данни на Норвежката метеорологична служба се очаква снежната покривка да достигне 40 см до петък

По данни на Норвежката метеорологична служба се очаква снежната покривка да достигне 40 см до петък

За оранжев код за опасност от силен снеговалеж за Западна Норвегия, включително в големите крайбрежни градове Берген и Ставангер, предупреждават от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР). По данни на Норвежката метеорологична служба се очаква снежната покривка да достигне 40 см до петък. МВнР препоръчва на гражданите да обмислят пътуванията си внимателно, да следят съобщенията за състоянието на пътищата и от транспортните оператори. Препоръчва се да не се използват леки автомобили, освен при крайна необходимост, пише 24 ЧАСА.

Лошото време днес вече доведе до временни прекъсвания на работата на летището в Ставангер. Летището в Берген също обяви, че са възможни закъснения на полети. На гражданите се препоръчва да следят и да се информират за полетите от авиокомпаниите си, допълват от МВнР.

Заради снежната буря от 17 януари в столицата Осло и други райони на Източна Норвегия продължават затрудненията в работата на обществения транспорт. През днешния ден са обявени временни прекъсвания в движението на влаковата линия от столицата до летище Осло, както и по други жп-линии. Летище Осло работи в нормален режим, но се отбелязват закъснения на някои полети. Столичният градски транспорт работи, но със закъснение. Продължават да не функционират някои линии на метрото.

МВнР препоръчва на българските граждани да следват стриктно съветите на местните власти и да се информират редовно за обстановката.

При необходимост от съдействие българските граждани в Кралство Норвегия могат да се обръщат към българското посолство в Осло на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл: [email protected], става ясно от съобщението на Ситуационния център.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

"Препоръчваме на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo", пишат още на сайта на външното ведомство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари