Вандали заклаха животни в зоокът

0

Две мъжки камерунски козички, пуснати на свобода в рамките на създадения преди 2 години зоокът на територията на курорта Старозагорски минерални бани са били заклани през нощта в петък срещу събота. Неизвестните вандали проникнали през мрежата в пространството, където са животните, разбили катинара на кошарката и ударили ножа на животинчетата, които после отнесли със себе си, пише Монитор.

Полицаи оглеждат кървавите следи в зоокъта.

Само по чудо не са пострадали другите две женски козички, които били бременни и по тази причина били отделени в съседно помещение. Среднощните крадци задигнали и пет зайчета.

Зоокътът е създаден по инициатива на гражданското сдружение ЛИПА в Стара Загора. Активистите на формацията се грижат за пространството край изкуственото езеро и за храната на животинките, които са дарение.

„Ще възстановим всички животни, които са откраднати. Ще помислим обаче и за видеонаблюдение. Не мога да си представя що за същество е този, който е посегнал на козичките, които радваха населението и курортистите?“, заяви председателят на ГК ЛИПА Олег Стоилов, докато полицаи претърсваха района за следи от вандалите.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари