Вандали унищожават общинска собственост в Русе

0
"Жертви" този път са лампи и кошчета за отпадъци
"Жертви" този път са лампи и кошчета за отпадъци Видео: БНТ Русе

Вандали продължават да унищожават общинска собственост в Русе.

Този път техни „жертви“ са лампи и кошчета за отпадъци в центъра на града, предаде БНТ Русе.

Освен че са счупили улично осветление, нарушителите са повалили и пътен знак. А от общинското предприятие „Комунални дейности“ заявиха, че само стойността на парковата лампа е около 150 лева. От местната администрация коментираха, че вандалите най-вероятно са студенти, които са празнували 8-и декември.

Надя Мехмед: „Всичко е до самосъзнанието. Чисто и просто човек има ли съзнание, има ли начин да погледне всичко като в собствения си дом, като не приемем града си като наш дом, как да стане другото?“

Венцеслав Петков: „Въпрос на възпитание и на липса на наказание. Винаги съм казвал, че сигурно има закони, които са добри, но нито един от законите не се спазва, защото никой не наказва нарушителите. Сигурно ще кажат, че има много камери по центъра, но какво от това?“

От кметството за пореден път призовават гражданите да са нетърпими към вандалските прояви и да подават сигнали, ако забележат нередности в града и в населените места.

През миналата година стойността на нанесените щети по общинската собственост – като детски площадки, улично осветление, чешми, пътни знаци и спирки – се оценява на над 42 000 лева.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари