Вандали смутиха празниците на русенци

2
През празничните дни, отново заради вандалски действия, районът около блок 205 в кв. „Чародейка“ е останал без ток
През празничните дни, отново заради вандалски действия, районът около блок 205 в кв. „Чародейка“ е останал без ток Снимка: Община Русе

През празничните дни, отново заради вандалски действия, районът около блок 205 в кв. „Чародейка“ е останал без ток

Жена е пострадала, за щастие леко, заради преместена от мястото ѝ пейка в близост до Коледния базар. Пейката е била закрепена с болтове, но младежи са ги развили, за да я преместят срещу съседна пейка, предаде Русе Медиа

Оставили я така, а на мястото, където е била преди, останали да стърчат болтовете. Жената се спънала в тях и паднала. След уплахата подала сигнал към община Русе. Днес екип на ОП „Комунални дейности“ бе ангажиран да върне пейката на мястото ѝ и да завари болтовете, за да не може отново да се премества.

През празничните дни, отново заради вандалски действия, районът около блок 205 в кв. „Чародейка“ е останал без ток. Дежурен екип от „Комунални дейности“, изпратен на място, е установил, че в района има отворено ел. табло и шалтерът е смъкнат. По този начин уличното осветление в района, токът в блока и видеонаблюдението са били изключени. Предполага се, че това е дело на младежи заради сбирките им на намираща се в близост детска площадка или е направено за забавление.

Граждани коментират, че подобни случаи има и с ел.табла в парка, които са отваряни и след това са намирани с изключени захранвания, за да се премахне видеонаблюдението и осветлението в определения район.

От общината пък информираха, че камери на  СЗ „КООРС“ са заснели група младежи след изхвърляне на пиратки в метално кошче за отпадъци пред сградата на операта. От кадрите се вижда как кошчето започва да пуши и децата се разбягват, но са задържани от общинските служители.

През последните 10 дни са получени 4 сигнала до полицията за неправомерно използване на различни видове пиротехника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари