МВР разкри авторите на вандалските прояви в центъра на Русе

1
Резултатите от водените проверки по сигналите се докладват по компетентност в прокуратурата
Резултатите от водените проверки по сигналите се докладват по компетентност в прокуратурата

През последните три месеца в Първо РУ постъпиха три сигнала за извършени посегателства и вандализъм в района на централния площад „Свобода“ в град Русе

На 28.06.2020 г. в Първо РУ е постъпил сигнал от директора на СЗ „КООРС“ при община, във връзка с извършена проява в района до кръглия шадраван в центъра, на площад „Свобода“. От предоставените от общината записи от видео наблюдението е установено, че става въпрос за това, че на същата дата около 05:35 часа, младежи са ритали и удряли кошчетата за боклук, като накрая един от тях е счупил кошче, намиращо се до кръглия шадраван. Нанесената щета от деянието е в процес на уточнение.

На 01.07.2020 г. в Първо РУ, отново от директора на СЗ „КООРС“ при община Русе, е заявено, че на същата дата около 00:57 часа лице от женски пол извършва вандалска проява, като унищожава и поврежда чешмата на площад „Свобода“, намираща се срещу входа на хотел “Дунав“. Заявените нанесени щети възлизат на сумата от около 500 лв.

На 25.08.2020 г. в полицията е подаден сигнал от директора на СЗ „КООРС“ при община Русе, че на 18.08.2020 г. около 23:50 часа група младежи са се били събрали около малката чешма, поставена на пл. „Свобода“ пред хотел „Дунав“ и едното от момчетата е извършило вандалска проява, счупвайки коритото на чешмата, след като е стъпил върху нея.

По трите случая, след подаване на сигналите, в районното управление са били образувани преписки за извършено престъпление по чл. 216 от НК и е започнала работа по установяване на извършителите.

Както вече Ви информирахме, в хода на предприетите и проведени незабавни оперативно-издирвателни действия, полицаите от Първо РУ установиха като автор на деянието от 1 юли жена от Русе на 44 г. В хода на работата по другите сигнали, като извършител на проявата от 25 август е установен младеж на 17 г. от Русе, а от 28 юни - 19-годишен от гр. Главиница, силистренско. Тримата към момента не са известни на органите на реда с други прояви.

Резултатите от водените проверки по сигналите се докладват по компетентност в прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари