Община Русе търси строителни работници за "Комунални дейности"

0
Предвиждат се трансформации между Специализираното звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ и ОП „Комунални дейности“
Предвиждат се трансформации между Специализираното звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ и ОП „Комунални дейности“ Снимка: Община Русе

Община Русе наема още строителни работници, видеонаблюдението – към КООРС

Заради увеличения обем дейности, които извършва ОП „Комунални дейности“, е необходимо да бъдат наети допълнително още 20 души, които да осъществяват дейност в строителните бригади.  В тази връзка се предвижда да бъдат извършени трансформации между Специализираното звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ и ОП „Комунални дейности“, за което е внесено предложение в Общинския съвет, уточнява Русе Медиа. 

Изменението на правилника на КООРС предвижда видеонаблюдението, което в момента работи към ОП „Комунални дейности“, да бъде извършвано от КООРС. Именно звеното се занимава със сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

Така 12 щатни бройки ще бъдат освободени заради преминаването им към КООРС, като се предвижда и увеличение с още 4 бройки в звеното за видеонаблюдение. Нуждите от 20 строителни работници ще бъдат покрити от 12-те освободени бройки заедно с разкриването на допълнителни работни места за още 8 души. Така общата численост на персонала в ОП „Комунални дейности“ ще се промени на 172 щатни бройки от 01.01.2022 г.

Финансовите средства, необходими за прилагане на новата уредба, ще бъдат заложени в бюджета на Община Русе за 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари